Opleidingen in het groen

Of je nou op zoek bent naar een vmbo-, mbo-, of hbo-opleiding. En of je nou liever werkt met dieren, planten, bloemen of machines, of graag bezig bent met voeding. In Zuid-Nederland kun je op heel veel plekken terecht voor een passende opleiding.

Techniek

Machines, robots en drones verrichten steeds meer (zwaar) werk in de groene sector. En wat te denken van al die geavanceerde technieken om bijvoorbeeld de grond te bewerken, gewassen te zaaien en planten te verzorgen. Daardoor is en blijft er altijd behoefte aan slimme techneuten die hun hand niet omdraaien voor een kapotte aandrijfas, een computergestuurd stalsysteem of het inregelen van een klimaatkas.

Dier

Je bent een echte dierenliefhebber én steekt graag je handen uit de mouwen? Werken in de groene sector, is natuurlijk werken met dieren. Paarden, koeien, varkens, geiten, schapen en kippen… Op de groene opleidingen kun je van alles leren over het houden en verzorgen van deze dieren.

Plant

In de plantaardige sector werk je veel met je groene vingers én brein. Lekker buiten in weer en wind, of juist binnen onder glas, bezig zijn met alles wat er groeit en bloeit. De basiskennis en -vaardigheden leer je op een groene opleiding.

Voeding

Eten. We doen het minimaal drie keer per dag. En het leuke van groen onderwijs is, dat je er niet alleen kunt leren hoe je voedsel produceert, maar ook hoe je er een heerlijke maaltijd van maakt. Sta je graag in de keuken om mensen te verwennen met de lekkerste gerechten? Check dan vooral eens de mogelijkheden bij een groene opleiding bij jou in de buurt.

Bloemen

Bloemen houden van mensen, en jij houdt van bloemen! Als jij je hierin herkent, dan zit je op een groene opleiding op de juiste plek. Van telen en oogsten tot bloemstukken maken en opbinden. Dus naast groene vingers, mag je tijdens deze studie ook je creativiteit, neusje voor trends en gevoel voor styling inzetten.